dimarts 21 maig 2019

Valentí Fargnoli. El paisatge revelat

Valentí Fargnoli Iannetta (1885-1944) va ser un dels fotògrafs més importants de la primera meitat del segle xx. Fotògraf ambulant, va recórrer durant dècades pobles i paisatges de les comarques gironines i va captar amb la seva càmera un valuós testimoni visual del seu temps. La seva obra esdevé avui la imatge per excel·lència abans del desenvolupament turístic.

Enguany, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort, la Diputació de Girona ha impulsat un programa commemoratiu d’actes, entre els quals destaquen la publicació del quadern de fotografia Valentí Fargnoli. Una memòria persistent, i una exposició itinerant, «Valentí Fargnoli. El paisatge revelat», que es podrà veure per primera vegada a la Casa de Cultura de Girona durant els mesos  d’abril i maig, i que recorrerà diferents punts del territori.

L’exposició vol ser un recorregut estètic i visual per l’obra de Fargnoli a partir del fons fotogràfic de 834 plaques de vidre originals que conserva INSPAI, Centre de la Imatge, institució que treballa per la conservació, digitalització, documentació i difusió del patrimoni fotogràfic a les comarques gironines.

«Valentí Fargnoli. El paisatge revelat» permetrà al visitant endinsar-se en l’univers de Fargnoli, en el marc dels primers anys de la fotografia a Girona, i gaudir de la singular estètica de les seves imatges, moltes fetes per encàrrec i d’altres, fruit de l’espontaneïtat de la seva mirada i de la seva passió per la fotografia.

Deixa una resposta