dimecres 21 agost 2019

S’Agaró, una ciutat jardí mediterrània al cor de la Costa Brava

S’Agaró esdevé un espai d’equilibri entre arquitectura i natura, un oasi singular d’encert, previsió de futur i respecte al paisatge. Seguint els paràmetres de ciutat jardí, s’estén entre la platja del Racó i Sa Conca sobre un turó esberlat de cales estretes i pedregoses, envoltat per un camí de ronda entre pins i flors, arran de penya-segats i cales pedregoses, on es poden contemplar tots els tons del blau de la mar. Un conjunt declarat bé cultural d’interès nacional.

Gràcies a l’impuls de la família Ensesa, i a la intervenció dels arquitectes Rafael Masó, Francesc Folguera i Adolf Folguera, S’Agaró es va desenvolupar com un petit poble integrat al medi on es combinen cases residencials d’estil mediterrani amb hotels de prestigi internacional. És així com ha esdevingut durant un segle punt de trobada d’artistes, polítics i esportistes d’arreu del món.

El cinema ha estat fidel company de viatge de S’Agaró, com a taló de fons de Pandora (1950) amb Ava Gardner; Mr. Arkadin (1954), dirigida per Orson Welles; De repente, el último verano (1959) amb Elisabeth Taylor; Valentino (1977) amb Rudolf Nureyev; Mar adentro (2004), guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, o recentment The Promise (2014) amb Christian Bale, Oscar Isaac i Jean Reno.

Oficina de Turisme de Platja d’Aro

www.platjadaro.com · @platjaroturisme

 

Deixa una resposta