dissabte 16 novembre 2019

Retorn a la natura a través de la casa perfecta

Retorn a la natura a través de la casa perfecta

Una casa, segons alguns, és una recreació psicològica de l’úter matern, el lloc perfecte anhelat amb la llum i la temperatura justes, totalment privat i segur.

Això és el que l’arquitecte Lucio Gernaert Willmar ha volgut transmetre mitjançant el disseny i l’execució d’aquesta casa: disposada tota en planta baixa, en la qual un gran pati enjardinat amb una piscina central és el punt d’unió de totes les estances de la casa, a més de ser un dels accessos al carrer.

Una sèrie de patis amb oliveres centenàries atorguen il·luminació natural als diferents espais, i creen així un efecte de claustre modern de pau, serenitat i intimitat.

Els materials triats per a la construcció són tots naturals i reciclats perquè tinguin la menor petjada de carboni possible.

I és que una casa és per ser viscuda i gaudida. Els seus propietaris volien un espai “en què sentir-se còmodes en tot moment” per mitjà del control de la temperatura, la humitat i l’aïllament acústic, però també en comunió amb l’entorn i la natura.

El resultat és una casa plena de tecnologia oculta que ofereix el màxim confort als seus residents, però no es veu.

Una casa passiva, bioclimàtica, d’alta eficiència energètica i amb sistemes de renovació d’aire, domòtica, captació solar, bomba de calor, etc., tot això realitzat gràcies a la col·laboració de Protelec, un equip d’enginyeria i projectes en eficiència energètica i domotització.

Més informació sobre els projectes de l’arquitecte Lucio Gernaert Willmar a http://www.gws-archs.com/.

      

Deixa una resposta