dilluns 23 juliol 2018

OLGA SACHAROFF

foto olga sacharoff

DE MONTPARNASSE AL PUTXET

Enguany s’escau el cinquantè aniversari del traspàs d’Olga Sacharoff. Creadora vital i compulsiva, Sacharoff, d’origen rus-georgià, va correspondre l’acolliment que va trobar a Catalunya amb un esplet d’obres en les quals va desplegar un talent innegable, unit a un constant afany per l’exploració de tècniques i estils.

Especialment vinculada amb Barcelona, on es va establir procedent de París, i amb Girona, Sacharoff es va implicar a fons amb la comunitat artística del país i amb els cercles intel·lectuals de la postguerra.

Després de mig segle de la seva mort, la seva figura emergeix com un referent de la creació pictòrica en uns anys difícils, en què no era fàcil trobar canals d’expressió, i també com a dona triomfadora en un context essencialment masculí. L’extens repertori d’activitats que se li dediquen al llarg de l’any en què és homenatjada ens inciten a la contemplació de l’obra d’una artista de gran personalitat, que va deixar una empremta remarcable en el panorama pictòric català.

Deixa una resposta