dijous 21 febrer 2019

McLaren Speedtail

L’última novetat de McLaren és aquest esportiu del qual es fabricaran un centenar d’unitats. Amb un preu de prop de dos milions d’euros ja han estat venudes totes les unitats que es preveuen fabricar.

L’Speedtail pot aconseguir una velocitat de 403 km/h, accelera de 0 a 300 km/h en 12,8 segons.

El xassís, de tipus monocasc, està fabricat en fibra de carboni. El sistema d’impulsió és híbrid, amb 1.050 cavalls. El disseny de la carrosseria està inspirat en el d’alguns vehicles de competició, que tenen una forma semblant a la d’una gota d’aigua. És un cotxe molt llarg, amb una longitud de 5,14 metres. Les portes s’obren cap amunt, a l’estil «ales de papallona». Tota la part superior de la carrosseria està envidrada. Part del vidre emprat és electrocromàtic per deixar passar més o menys llum a l’habitacle. Encara que les quatre llandes tenen el mateix disseny i són de 20 polzades de diàmetre davant i 21 polzades darrere, l’aspecte de les davanteres és diferent al de les posteriors perquè van coronades amb una coberta de fibra de carboni que no gira, per reduir la turbulència en els passos de roda. Les rodes, unes Pirelli P-ZERO, estan especialment desenvolupades per a l’Speedtail.

Els materials lleugers estan presentes en tota l’estructura del cotxe: la suspensió està fabricada en alumini i els discos de fre són de tipus carboceràmic. El quadre de comandament amb prou feines té comandaments. Hi ha tres pantalles, una de les quals va centrada davant del conductor, és de major grandària i fa la funció de quadre d’instruments. Està envoltada per dues pantalles tàctils a la mateixa altura. Dues altres pantalles addicionals, a major altura i en els extrems del quadre de comandament, fan les vegades de miralls retrovisors. La imatge que mostren procedeix de dues petites càmeres retràctils a l’exterior. Hi ha alguns botons al sostre, com els del selector de marxes, el botó que activa la manera Velocity o els alerons (Activi Dynamic Panels). McLaren diu que l’interior pot ser altament personalitzat amb materials com una pell molt lleugera i la combinació de colors que cada propietari desitgi.

El conductor pot triar entre diverses maneres de conducció. Una d’elles és la manera Velocity, feta per aconseguir la velocitat màxima. Activant-la, l’altura de la carrosseria descendeix 35 mm per reduir la resistència a l’avanç i les càmeres exteriors es retreuen.

Deixa una resposta