divendres 4 desembre 2020

McLaren 765LT

Per Moisès Peñalver

 

McLaren ha donat a conèixer la seva última novetat en unes circumstàncies complicades. La cancel·lació del Saló de l’Automòbil de Ginebra va ser un entrebanc, però no ha evitat que coneguem l’espectacular 765LT, un esportiu de 755 CV de potència, que arriba a superar els 330 km/h. Es tracta d’un vehicle exclusiu no només per les seves prestacions, sinó perquè el fabricant ha volgut jugar amb la xifra del model per limitar la fabricació a només 765 unitats que, com és de preveure, s’esgotaran en poc temps.

El 765LT és la versió Longtail, com denomina McLaren els seus esportius “de circuit” basats en models ja existents. En aquest cas s’ha treballat sobre la base del 720S coupé. Els enginyers han treballat especialment a alleugerar el pes del vehicle per restar-li 80 quilos i fer que el pes total sigui de 1.229 quilos. La relació de potència/pes és d’1,06 CV per quilogram, cosa que permet que el 765LT acceleri de 0 a 100 km/h. en només 2,7 segons; per arribar als 200 km/h només necessita 7,2 segons. Aquesta acceleració s’aconsegueix gràcies als 800 Nm de par del seu motor de 8 cilindres en V.

 

La utilització de fibra de carboni en els seients, la reducció del xassís, els tubs d’escapament de titani, la bateria més lleugera i les llantes menys pesades han aconseguit la reducció del pes per construir el McLaren més potent de la història de la marca. Disposa d’un aleró que es mou en funció de les necessitats aerodinàmiques del vehicle: baixa en corbes i puja en rectes, amb tres posicions. Equipa uns neumàtics Pirelli P Zero Trofeo R circuit i s’ha treballat per alleugerar les llantes de 10 polzades i s’hi han incorporat caragols de titani. És indubtable que es tracta d’un vehicle de circuit que –per sort– es pot utilitzar fora. Encara no tenim preu oficial a Europa, però prenent com a referència els EUA podríem preveure que estarà sobre els 330.000 euros.

Deixa una resposta