dimarts 21 maig 2019

LEXUS LC Convertible

La marca automobilística Lexus ha donat a conèixer al Saló de Detroit el que serà el seu proper esportiu, l’LC descapotable, un vehicle que ha captat l’atenció de tot el món de l’automobilisme, especialment dels amants dels vehicles esportius i els amants de les motoritzacions híbrides.

L’LC Convertible Concept és una mostra del que serà la línia creativa de la marca per al futur pròxim. El fabricant defineix la seva creació com la “bellesa definitiva”, i és que els dissenyadors han disparat directament a les emocions dels amants dels coupés descapotables.

El retrat robot d’aquest descapotable va des dels 4,77 metres de longitud fins a les grans llantes de 22 polsades o la capota flexible –elèctrica–, que queda ubicada i invisible dins un compartiment. És un esportiu allargat, baix i esvelt, amb una personalitat pròpia i unes línies agressives que donen a entendre el seu múscul esportiu.

A l’interior trobem quatre places (2+2) entapissades en pell blanca amb costures en groc i una sensació de qualitat en els materials que el fabricant utilitzarà per a la seva construcció. S’equiparà amb una pantalla de grans dimensions per mostrar informació i una consola central en forma de cascada.

El Lexus LC Convertible encara està en fase prototip (Concept) i una vegada entri en producció és probable que s’equipi amb les motoritzacions que ja són conegudes a la marca. Per un costat, un motor híbrid de 359 cavalls de potència o bé un motor de vuit cilindres V8 de benzina que entregarà 477 cavalls, cosa que fa que, gràcies a la relació entre potència i pes, no sigui difícil imaginar que l’accelerador serà la clau per portar a les rodes un impuls de gran esportivitat i del qual pocs descapotables al mercat disposen. No hi ha dubte que el seu motor híbrid serà el més esperat, no només per ser una “especialització” de la marca, sinó perquè el cent per cent de les vendes totals de Lexus són de la seva gamma de motors híbrids.

Destaquen del disseny la inclinació del parabrisa, els contorns suavitzats de la tapa de darrere (on va plegada la capota de lona). L’alçada és de tan sols 1,34 metres, element que, sumat al frontal afilat, oferirà una penetració aerodinàmica envejable.

No cal aclarir que estem parlant d’un vehicle de gamma alta amb un preu que, quan es produeixi i comercialitzi, pot superar els 150.000 euros per unitat, prenent com a referència les versions sense capota, coupé, que ja existeixen al mercat.

   

Per Moisés Peñalver

Deixa una resposta