dilluns 6 juliol 2020

Laurent Martin “LO”, artista

Laurent Martin “LO”, artista

Text, Mercedes Durban @mercedesdurban

Fotografies, Alejandra Nonell @alenonell

Laurent Martin, “Lo”, dedica la seva vida a explorar les possibilitats artístiques que li brinda el bambú. Una planta definida pel mateix artista com “un organisme extraordinari i que té ànima”. D’origen francès, resideix a l’Alt Empordà i viatja arreu del món visitant els països d’on és originari el bambú. Aquestes “rutes del bambú” li han reportat un profund coneixement del material des del vessant físic, matemàtic i energètic; i també, li han permès interioritzar l’espiritualitat, l’emocionalitat i el simbolisme del bambú que des d’orient fins a occident connecta cultures mil·lenàries.

El procés creatiu parteix del bosc on selecciona i talla el bambú verd. Després el manipula amb tècniques ancestrals que ha après en aquests viatges. Els nusos i les fibres, la densitat, la flexibilitat, la resistència i el mateix equilibri del bambú guien Laurent en la creació de les seves peces. La intervenció amb tensions i pesos, el pas del temps i la climatologia –especialment la de l’Empordà amb la tramuntana i la Mediterrània– completen el procés. El resultat és una obra que dibuixa en l’espai una cal·ligrafia hipnòtica pel seu equilibri, el seu balanceig i les seves ombres.

Les escultures de Laurent Martin, “Lo”, que utilitza exclusivament el bambú en el seu quefer artístic, són admirades a Europa, a Amèrica i a Àsia. El bambú torna a connectar cultures.

            

Deixa una resposta