dimecres 21 agost 2019

La bruixa de la Catedral

Si entreu als jardins de la Francesa, just darrere la catedral, tindreu unes vistes magnífiques de l’absis gòtic i de l’antic campanar romànic, anomenat torre de Carlemany. Just al costat de la torre i a la part més alta, surt una figura de pedra, en forma de dona, es tracta d’una gàrgola amb una història força sorprenent.

Explica la llegenda que fa segles hi havia un bruixa d’aquestes que fa pocions i encanteris, que vivia molt a prop de la catedral i com que no era gens de missa, es dedicava a tirar pedres al temple i als capellans que passaven, i també deia paraulotes molt gruixudes. Li agradava especialment fer-se notar quan hi havia alguna processó. Va passar que una vegada, al mes de juny, acabada de sortir la del Corpus Christi, i estant ella preparada amb les seves pedres i cridant, una veu celestial, que tothom a la ciutat pogué sentir, digué:

“Pedres tires, pedres tiraràs, de pedra et convertiràs.”

És des d’aleshores que quedà petrificada, mirant a terra, sense poder veure més el cel, i per la seva boca oberta ja no surten més paraulotes, sinó només aigua neta de la pluja que li renta la boca.

Deixa una resposta