dilluns 23 juliol 2018

Javier Garcés

taxidermia cèrvol

Javier Garcés es dedica a la pintura, l’escultura i el dibuix, tècniques que fa servir per representar el seu entorn, tot allò que el fascina i que el commou.

Des dels seus inicis, ha treballat cercant construir un llenguatge ferm, propi, amb personalitat. Això ha fet que en la seva feina es basi en models naturals, dels quals no se separa fins que no ha acabat l’obra.

El somni del taxidermista és el seu darrer treball, un dibuix fet amb llapis de colors sobre paper, de 270 x 405 cm que s’exposarà al Museu Darder de Banyoles de gener a abril del 2019.

El tema del dibuix va sorgir de la necessitat de l’artista de representar un ocell, una puput, per a una publicació. Però en la seva insistència per dibuixar a partir de models naturals, es va endinsar en el món de la taxidèrmia i, durant més de set mesos, va estar dibuixant a la sala de restauració de naturalitzacions del Museu Darder de Banyoles, a banda dels models en què s’ha basat de la botiga de taxidèrmies El Cérvol de Cassà de la Selva.

Aquest treball s’inspira en la idea de dotar de vida els animals, més que no pas aconseguir el realisme en el conjunt pictòric. A això, s’ajunta el fet que la seva manera de dibuixar es basa en un verisme epidèrmic que es transmet mitjançant la pell d’allò que dibuixa: en aquest cas, les escates, els pèls, les plomes i els ulls de vidre, que són reals en els animals naturalitzats, i realistes en el dibuix de Garcés.

Javier Garcés
garcesjavier.blogspot.com
garcesjavier@gmail.com
Tel: 699 944 242

Deixa una resposta