dimarts 12 novembre 2019

Hispano Suiza Carmen

Hispano Suiza Carmen

La firma catalana Hispano Suiza torna a ser història en el món de l’automòbil gràcies a un vehicle insòlit i exclusiu: el Carmen. La marca del passat s’ha convertit en futurista gràcies a aquest vehicle d’”hyperlux”, definició del que serà la seva creació, una magnificació del luxe en el món de l’automòbil del qual tan sols es fabricaran 19 unitats a la factoria de Barcelona.

El nom és un homenatge a Carmen Mateu, la mare del president d’Hispano Suiza, Miquel Suqué Mateu, besnet del fundador de la marca, que va experimentar el seu major auge en les dècades dels anys vint, trenta i quaranta del segle passat. Carmen va morir el 2018 i el seu nom donarà la volta al món gràcies a un vehicle espectacular, nou en molts aspectes i d’un disseny únic. Es van triar les formes pensant en un altre vehicle de la marca, el Dubonnet Xenia, un coupé de 1938 del qual tan sols se’n va fabricar una unitat.

Però encara que sembli mentida, Hispano Suiza ja va crear un vehicle elèctric el 1904! Més d’un segle després decideix tornar a aquella tecnologia amb què va experimentar en el passat. Per aquest motiu, a diferència d’altres marques, crear un gran turisme elèctric no és una cosa nova per a ells.

Carmen és un gran turisme totalment elèctric, amb un motor que ofereix 1.019 cavalls de potència, que disposarà d’un xassís de fibra de carboni superrígid, que el converteixen en un vehicle de només 1.690 quilograms. Les seves prestacions són difícilment millorables, accelera de 0 a 100 km/h en 3 segons i la velocitat màxima ha estat limitada electrònicament pel fabricant a 250 km/h.

El preu és una altra sorpresa: un milió i mig d’euros.

      

Deixa una resposta