dilluns 18 gener 2021

Ferrari 812 GTS

Ferrari 812 GTS

Mig segle ha passat des que Ferrari presentà l’últim Spider amb motor de dotze cilindres (V12), un vehicle que ha format part de la història de la marca. Va ser el 365 GTS4, conegut com el Daytona Spider, que es llançà al mercat el 1969 i es batejà així per haver guanyat les 24 Hores de Daytona el 1967.

Ara, el 2019, Ferrari dona a conèixer el descapotable més potent del mercat automobilístic: el 812 GTS, amb l’essència d’aquell mític Daytona. El qualificatiu “potent” no ens l’hem inventat, perquè el seu motor davanter ofereix 800 CV a qui està al volant, una xifra de vertigen. És evident que es tracta d’un vehicle per als amants de la conducció esportiva a l’aire lliure que disposin d’un alt poder adquisitiu. De les característiques tècniques del vehicle destaquen la seva cilindrada de 6.496 cc, un parell motor que arriba als 718 Nm i el seu sostre de revolucions, que pot arribar a tocar les 9.000 rpm, una xifra que demostra la resistència i elasticitat del seu motor. Equipa una caixa de canvis de doble embragament F1 de 7 velocitats que és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 3 segons i arribar a una velocitat màxima de 340 km/h.

Una de les circumstàncies que més espanten els que volen un cotxe descapotable és el soroll i el confort interior. Si tenim a les mans un vehicle de 800 cavalls, que arriba a sobrepassar de llarg els 300 km/h, el primer que es pot pensar és que les turbulències i el soroll aerodinàmic seran terribles. Però no és així, perquè la marca ha tingut molta cura a l’hora d’estudiar aquest aspecte, fins a arribar a dir que es pot mantenir una conversa sense haver de cridar amb la capota abaixada. Per cert, que quan parlem de capota ho fem per referir-nos a un sostre dur retràctil que triga només 14 segons a baixar.

A diferència dels Spider dels anys seixanta, ara, el 812 GTS disposa d’uns sistemes d’assistència a la conducció i seguretat que arriben fins i tot a avisar el conductor abans de perdre el control a les corbes.

               

Deixa una resposta