diumenge 18 novembre 2018

Top Motor – Ferrari 488 Pista

El Ferrari 488 Pista és una versió potenciada i amb millors prestacions que el 488 GTB. El motor, de vuit cilindres en V i 3,9 litres de cilindrada, té 720 CV (50 CV més) i està sobrealimentat per dos turbocompressors. És el motor V8 d’un model de producció més potent que ha fet Ferrari fins al moment. Té una relació entre potència i cilindrada molt alta, 185 cavalls per litre.

Ferrari diu que molts elements amb els quals ha desenvolupat el cotxe deriven de les millores que tenen els vehicles de competició de la categoria GTE (resistència) i del campionat Ferrari Challenge. D’ara endavant, les millores comparatives comentades seran en relació amb el 488 GTB.

La carrosseria mesura 4,61 m, quatre centímetres més. La reducció de pes és de 90 kg. Per això, són de fibra de carboni el capó, la caixa del filtre d’aire, el para-xocs i l’aleró posterior i, opcionalment, les llandes, que són sempre de 20 polzades de diàmetre. Per augmentar el rendiment del motor i reduir-ne la massa, els col·lectors d’escapament són d’Inconel (un aliatge amb base de níquel i crom especialment resistent a les temperatures elevades; l’escapament fa més soroll), les bieles són de titani i el cigonyal i el volant motor són més lleugers.

«També del 488 Challenge deriven els turbocompressors amb sensor d’rpm i l’estructura d’admissió d’aire, que ha passat del lateral a la zona de l’aleró posterior per gaudir d’un cabal d’aire més fresc i net». Segons Ferrari, malgrat l’augment de potència (que en un motor turboalimentat sol requerir un turbocompressor més gran), el temps de resposta del turbo és menor.

Les prestacions declarades són molt bones: pot accelerar de zero a 100 km/h en 2,85 segons, de zero a 200 km/h en 7,6 segons i aconseguir més de 340 km/h de velocitat màxima.

Deixa una resposta