dimecres 21 agost 2019

Espai Quim Hereu

L’Espai Quim Hereu és el santuari de l’estrambotisme. Forma part del DOR Museum, situat al Centre Cultural de La Fortalesa, a Sant Julià de Ramis (Girona, Catalunya).

És un edifici annex de nova construcció, enterrat a la panxa de la muntanya dels Sants Metges i construït amb la finalitat d’acollir la Trilogia estrambòtica, tres olis sobre tela de mides impressionants (El temps, El poder i La llibertat, de 6 x 12 m cadascun) que la converteixen en unes de les més grans d’Europa i probablement del món.

És galeria i estudi de l’artista, “hereu” i màxim representant de l’estrambotisme, corrent artístic iniciat a l’Empordà als anys setanta per Joan Fuster i Gimpera.

Aquí treballa i, per tant, està en constant evolució.

Hi podem trobar altres obres que formen part de la col·lecció privada de l’Espai Quim Hereu, que va creixent amb el pas del temps, així com obra a la venda. Un dels atractius d’aquest espai és poder visualitzar el procés creatiu del pintor i observar obres a mig treballar i esbossos, ja siguin pintures, escultures o altres tipus d’instal·lacions. Actualment, Hereu treballa en la tercera pintura monumental de la Trilogia i en la decoració escultòrica de l’Espai, que enriquirà l’entrada, interiors i espais circumdants.

A la sala de la Trilogia, s’hi celebren esdeveniments envoltats de les obres monumentals, com ara els sopars estrambòtics que s’estan preparant amb el xef Jordi Cruz.

Deixa una resposta