dijous 21 febrer 2019

El segell Girona Excel·lent de qualitat agroalimentària

L’enorme prestigi de la cuina de les comarques gironines és fruit de la conjunció de molts factors, però sobretot de la història, definida per un encreuament de cultures i intercanvis, i de la riquesa agrícola, ramadera, pesquera i forestal. Aquesta suma d’elements s’alimenten mútuament i evolucionen plegats. Vet aquí el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel•lent, que pretén posar a sobre la taula tot aquest bé de Déu de matèries primeres procedents de l’agricultura, l’horticultura, la viticultura, el conreu de l’olivera, la ramaderia, la pesca i les transformacions agroalimentàries artesanals i industrials de qualitat de les comarques gironines.

El 2014, sota el paraigua de la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, Girona Excel·lent va néixer per reivindicar els nostres monuments gastronòmics. Fruit de la terra i del treball de la gent de les comarques gironines, els productes Girona Excel•lent s’entenen com una fita remarcable, tan destacable com les esglésies romàniques, els paisatges o els museus que fan atractiu el nostre territori. Tots els productes Girona Excel•lent s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines i han estat seleccionats mitjançant tasts a cegues per especialistes de cada àmbit. En les taules de tast, hi participen grans cuiners, sommeliers, gastrònoms i persones amb criteri contrastat i reconegut arreu del país. Perquè un producte pugui optar a aquesta distinció és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa o l’artesà que l’elabora estigui establert a la demarcació de Girona.

D’acord amb la valoració dels jurats, un total de 70 productes lluiran el segell Girona Excel·lent durant els pròxims dos anys, amb l’objectiu d’impulsar, fomentar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat. Cada tast ha estat format per un jurat de cinc membres especialistes de cada àmbit i de diferents sectors: cuiners o sommeliers d’establiments reconeguts en l’àmbit per a cada família de productes que estableix el Girona Excel·lent, professionals de l’hostaleria, tècnics i especialistes gastronòmics, periodistes gastronòmics, professionals del sector del comerç i dels serveis relacionats amb el sector agroalimentari o professors d’escoles d’hostaleria. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

Tots els productes seleccionats a: www.gironaexcellent.cat

Deixa una resposta