dijous 21 febrer 2019

El parc dels Estanys de Platja d’Aro, el pulmó verd allunyat del bullici turístic

Fa poc es va anunciar que el parc dels Estanys de Platja d’Aro, ampliat i renovat, podria estar enllestit i obert al públic la primavera pròxima. Aquest anunci va sorprendre més d’un, ja que molta gent encara desconeix aquest indret i sobretot manté una imatge estereotipada del municipi del Baix Empordà, centrada només en el comerç i l’oci.

Ara, l’objectiu principal de la proposta és convertir-lo en un itinerari didàctic i fomentar el creixement de la seva biodiversitat. L’ampliació incorporarà una bassa d’aigua temporal, la instal•lació d’una xarxa de reg i la plantació de diferents tipus d’arbrat i arbustos. També es va anunciar l’espai de 2,58 hectàrees de parets de pedra seca i dos hotels d’insectes que tindran una alçària de 2,5 metres.

Tot això converteix el parc dels Estanys en un indret diferenciat, en un pulmó verd i un espai mediambiental excepcional on és recomanable perdre’s durant una estona. Els Estanys et permet trobar un lloc allunyat del bullici de les botigues, de la remor dels restaurants i de l’activitat turística.

Per tot plegat, cal ampliar i cuidar, fins i tot afalagar, aquest espai, estar-hi més a prop i aprofitar per reivindicar-lo com un gran Central Park urbà que permet al visitant conèixer les espècies i la flora més propera al Ridaura.

Deixa una resposta