dijous 21 febrer 2019

El Mag de Ferro

Pot un element pobre com el ferro aixecar-se com una obra d’art? La resposta és sí. A Sardenya hi ha un personatge que, a partir d’aquest element tan humil, aconsegueix dibuixar autèntiques obres d’art, que contenen significats d’identitat profunda. Roberto Ziranu pertany a una família d’artesans del ferro que durant generacions ha marcat els seus dies, colpejant i contrarestant el ferro calent, per produir les eines típiques de l’economia agropastoral del centre de Sardenya. Per a Roberto Ziranu, el ferro no té secrets.

A través dels processos de forjat, brunyiment, gravat i flama, únics en el seu tipus, aconsegueix obtenir meravelloses escultures, un autèntic triomf de formes, reflexos i llums. Les seves produccions contenen històries i significats vinculats a la identitat dels sards i el seu viatge cap a la llibertat per convertir-se en amos del seu propi destí. A partir d’aquestes intencions, Roberto Ziranu ha produït les seves boniques espelmes, un símbol de llibertat i de la seva pertinença a una illa, feta de mar i vent.

En la seva obra es troba la referència constant a un coneixement antic i als vincles del poble sard amb la seva mare terra. La seva capacitat per manipular el ferro combinada amb el seu talent artístic fan de Roberto Ziranu un gran artista, que volem donar a conèixer al nostre poble germà, els catalans.

Deixa una resposta