divendres 4 desembre 2020

Dues cases en una

Dues casas en una

El programa domèstic d’aquesta casa entre mitgeres es desenvolupa en una sola planta de 12 x 15 m, amb mitja planta situada per sobre de la cota del terreny.

 

Aquesta peça corona una sala semisoterrada de la mateixa mida i d’ús polivalent. S’obre pels extrems a l’exterior i enllaça amb plans inclinats el carrer amb el jardí. Els portals envidrats proveeixen llum natural i permeten convertir-la en un gran porxo.

 

A sobre s’hi basteix la casa amb peces de formigó prefabricat, que a mode de grans jàsseres salven la llum del basament. Per optimitzar costos, els panells es presenten a l’interior sense revestiment. La junta es resol amb un sistema d’encintats de fusta de caràcter domèstic.

 

La planta pot llegir-se com un conjunt de quatre files d’habitacions iguals dislocades. El gran espai buit central n’és l’excepció. Aquesta sala interior està connectada a quatre peces més petites que la rodegen. Li aporten llum natural, acomoden activitats complementàries i articulen les estances restants.

 

Crèdits

AUTORS: unparelld’arquitectes: Eduard Callís i Guillem Moliner

FOTOGRAFIA: José Hevia

CONTRACTISTA: Construccions Josep Sais, SL

COL·LABORADORS: Jordi Moret, Xevi Rodeja i Clàudia Calvet, arquitectes, i Eva Casadevall, Didac Franco, Ramon Heras, Paula Alejandro, Jordi Collell, Thommy Parra, Sara Palmada, estudiants d’arquitectura

Deixa una resposta