dilluns 18 gener 2021

DOR Museum

DOR Musuem

El DOR Museum és la joia cultural i artística de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, el primer i únic museu d’iniciativa privada dedicat a l’art de la joieria del país i un dels pocs del món d’aquesta temàtica.

La col·lecció de joieria és un homenatge a l’ofici, al valor del treball artesanal i el disseny. En destaquen les sales dedicades a la dissenyadora italiana Elsa Peretti, els joiers Pere Ferrandiz i Octavi Sardà, Rosa Bisbe i el mestre joier Antoni Farré. Actualment també hi podem veure una mostra de joieria d’autor de la col·lecció privada de Pilar Garrigosa, que ens planteja un diàleg amb els límits de l’ofici.

La sala de gemmologia exhibeix una col·lecció de diferents pedres precioses tallades. El museu compta amb una mostra excepcional de gemmologia, i dedica tres sales a les escultures de grans dimensions d’Amador Braojos, i també destaca l’exposició sobre l’Atelier Tom Munsteiner, taller reconegut mundialment.

Les dues sales dedicades a l’argenteria i la col·lecció de joieria dels segles XIX i XX ens recorden que les joies són testimoni de cada època i societat, de l’evolució de l’ésser humà i la seva cultura.

A la planta superior trobem un espai d’exposicions d’art, actualment amb Josep Mª Subirachs i Robert Llimós.

A l’espai exterior annex al museu, trobem l’Espai Quim Hereu, santuari de l’Estrambotisme.

El museu disposa d’una botiga de joieria i el DOR Restaurant amb menús diaris de proximitat.

DOR MUSEUM

Muntanya dels Sants Metges. C/ Major, s/n . 17481 Sant Julià de Ramis.

Consulta les activitats i visites guiades: www.dormuseum.com

T. 872 201 442 / info@dormuseum.com

                        

Deixa una resposta