dijous 21 febrer 2019

Consorci per a la Normalització Lingüística

L’any 1989 neix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

El CPNL s’estructura en 22 centres de normalització lingüística (CNL) i el corresponent a la demarcació de Girona, el CNL de Girona, disposa de 19 punts de servei: els serveis comarcals de català del Gironès, l’Alt i el Baix Empordà, el Pla de l’Estany, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès, i les oficines i serveis de català de Girona, Salt, Figueres, Roses, la Bisbal, Torroella de Montgrí, Palafrugell, Palamós, Calonge, Olot, Blanes, Arbúcies i Lloret de Mar.

El CNL de Girona dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana amb cursos de tots els nivells (de l’A1 al C2), presencials i en línia (a través de la plataforma Parla.cat), i cursos especialitzats per millorar aspectes concrets de la llengua (atenció oral al públic, comunicacions administratives, nova gramàtica…). Ofereix assessorament lingüístic a administracions locals, empreses i a particulars, amb plans específics per millorar la qualitat de les comunicacions. Gestiona el programa Voluntariat per la llengua. I promou activitats culturals, de divulgació de la llengua i de coneixement del territori.

Centre de Normalització Lingüística de Girona
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona
cnlgi@cpnl.cat
www.cpnl.cat/girona

Facebook:   /CNLGirona      Instagram: @CNLgirona       Twitter: @CNLgirona

 

 

Deixa una resposta