dimecres 12 agost 2020

Comerços emblemàtics i singulars

L’activitat comercial de Girona és una peça clau en l’engranatge de la ciutat i, com a tal, s’ha de cuidar. El comerç no només enriqueix en el sentit econòmic, sinó que també afavoreix la cohesió i integració social, oferint espais d’intercanvi i alimentant el paisatge urbà a peu de carrer.

El comerç és quelcom de viu, canvien les pautes de consum, canvia el producte, canvien els espais, canvia la venda… El repte, en aquest context, és mostrar-se versàtil sense perdre l’essència, preservant el caràcter d’una trama comercial urbana rica i variada.

Des de l’Ajuntament de Girona, i amb l’objectiu d’impulsar, protegir i preservar tota aquella activitat comercial que, per la seva antiguitat o per les seves característiques, constitueix un patrimoni comercial de la ciutat diferenciat i singular, s’ha editat la ‘Guia d’establiments emblemàtics i singulars de la ciutat’. En aquesta guia apareixen un total de 28 establiments emblemàtics de més de 100 anys, 77 de més de 50 anys i 36 establiments singulars.

La creació de la guia, que realça els valors artístics, històrics i culturals del comerç gironí, és una eina que afavoreix el comercial i el client, però també tota la ciutadania i visitants de la ciutat.

 

Deixa una resposta