dimarts 21 maig 2019

Celrà més enllà de la C-66

A grans trets, molta gent ha acabat coneixent el municipi de Celrà (Gironès) només des de la perspectiva de la C-66, carretera que travessa el municipi i que ha suposat durant molts anys una via per unir la ciutat de Girona i el Baix Empordà. Però a Celrà hi ha més atractius que l’asfalt d’una carretera, i un dels seus exponents és la torre Desvern.
La torre està situada en un lloc estratègic, podríem dir que ben enlairat cercant el cel i els núvols en un dia de tardor. La trobareu situada a la banda sud del poble de Celrà i a poca distància del també fortificat castell dels Escala o de Celrà, amb el qual comparteix la catalogació de bé cultural d’interès nacional (BCIN). Podem dir que és una bona porció medieval d’història que es troba molt ben conservada i que val la pena conèixer.
Passejar al voltant de la torre i el seu entorn fa que et traslladis fins a un espai esplèndid de calma i recolliment que contrasta amb el pas constant de vehicles per la C-66. I cal remarcar les múltiples possibilitats que ofereixen les rodalies, des de rutes de senderisme que es poden iniciar des d’allà mateix fins a la solemne presència davant l’edificació d’un magnífic exemplar d’alzina de proporcions gegantines.
Per tot plegat, cada cop que visiteu el municipi, sigui per travessar-lo amb cotxe o per agafar el tren, penseu que a l’interior hi ha tota una història que és desconeguda per molta gent i que val la pena descobrir.

Text i fotografies, Narcís Mir

Deixa una resposta