dilluns 6 juliol 2020

Castelló d’Empúries és tradició, cultura i art

Castelló d’Empúries és tradició, cultura i art

Castelló d’Empúries celebra durant l’any tot un seguit de festes que són un segell d’identitat de la vila. El ric teixit associatiu i d’entitats és una dels claus que fan gran el patrimoni festiu del municipi.

La festa més destacada i multitudinària és sense cap mena de dubte el Festival Terra de Trobadors, festa medieval de referència de Catalunya. Des de ja fa gairebé trenta anys, el segon cap de setmana de setembre, Castelló es converteix de nou en la capital del comtat d’Empúries. Tornejos de cavallers, espectacles de dansa, música, visites guiades, un important mercat medieval amb moneda pròpia i el sopar medieval, entre altres activitats, ens traslladen directament a la cort dels antics comtes d’Empúries.

La Festa Major de Sant Llorenç, durant els dies d’estiu, és una altra de les celebracions en què Castelló s’inunda d’ambient festiu. Es celebra durant la setmana del 10 d’agost i s’omple d’activitats per a tothom: concerts, activitats esportives, degustacions de vins i gastronomia i – com a trets més distintius – una gran passada de gegants vinguts de les comarques gironines pels carrers i places del centre i un correfoc nocturn que destaca per la seva gran espectacularitat.

També a l’estiu Castelló d’Empúries acull el Festival Sons del Món. Tant músics  de casa com internacionals pugen a l’escenari de la plaça de la Basílica amb la portalada com a teló de fons. Un entorn espectacular per al festival que marida música i vi.

A la tardor, Ruta de l’Art. Una mostra artística, organitzada per Anna M. Constanseu i patrocinada per l’Ajuntament de Castelló, en la qual reconeguts artistes exposen les seves obres als llocs més emblemàtics del centre històric.

I, a la primavera, la Fira del Pa, que ha quedat ja consolidada. No sols perquè la temàtica de la fira fa les delícies dels paladars més exigents, sinó també per les diverses activitats de caràcter lúdic, cultural i comercial que s’hi organitzen, que interessen i atrauen un ventall de públic molt divers.

Visitar Castelló d’Empúries és sempre interessant per la seva història i patrimoni, però si hi ha la possibilitat de coincidir amb alguna d’aquestes festes l’experiència és inoblidable.

                  

 

 

Deixa una resposta