diumenge 21 octubre 2018

Casa Tres Murs

Aquesta obra ha estat premiada ex aequo en la categoria Arquitectures, juntament amb la Casa Retina a Santa Pau, d’Arnau Vergés,  i el centre d’art i hotel al castell de Sant Julià de Ramis, de Fuses Viader Arquitectes SLP – Josep Fuses / Joan M. Viader.

CASA TRES MURS

Casa d’un sol mur (en referència a Adolf Loos en Das Haus mit einer Mauer, ‘la casa d’una paret’ [1921] i com a admiració envers ell). Si no diferenciem les parets mitgeres dels murs de càrrega, podem edificar una casa afegint-hi un sol mur. En aquest cas, considerem la primera crugia (la més estreta), que ocupa una tercera part de l’amplada de la parcel·la i on es disposen tots els serveis, els accessos, les instal·lacions…

Es planteja un sistema que sigui una pauta per a una posterior autoconstrucció per part dels propietaris. Els murs són de formigó prefabricat. Murs aïllats per fora, amb les instal·lacions elèctriques passades i amb forats circulars per tal de sustentar-hi les bigues sense la necessitat de platines metàl·liques.

La casa funciona amb mitjos nivells, espais que busquen la llum, generen relacions entre espais i permeten tenir una casa de planta baixa i amb relació amb el jardí, un garatge amb fons arbustiu o una sala d’estar connectada visualment amb l’estudi i, alhora, amb el menjador cuina.

Els crèdits de l’obra són:

CRÈDITS DE L’OBRA

La casa dels tres murs. Olot

Autors: XAA arquitectura – Xevi Bayona / Alba Colomer / Adrià Villarejo

Fotògraf: Xevi Bayona 

Promotor: Joan Barcons i Imma Arderiu Cros

Contractista: Enconfrats SL      

Col·laborador: Albert Colomer, arquitecte

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Deixa una resposta