dilluns 20 agost 2018

Casa davant del mar

casa davant del mar

La casa, una construcció entre mitgeres, recull l’herència cultural del lloc i pren com a referència les cases Villavecchia i Senillosa de Cadaqués, ambdós exemples del respecte per la cosa tradicional amb elements de la modernitat.

Atesa la proporció allargada de la parcel·la, l’orientació a nord, els difícils condicionants meteorològics i la manca de privadesa, la casa planteja un pati aïllat i protegit, que es converteix en un espai de relació i estar, que participa del dia i la nit i que es protegeix de la calor, el fred, la pluja i el vent.

Constructivament, la casa es resol economitzant mitjans i reconeixent la lògica estructural interna dels seus materials, els quals, gràcies a la incidència de la llum, manifesten els aspectes més sensitius del seu interior.

El rigor, l’austeritat i la materialitat defineixen els espais que connecten l’escala domèstica de la casa amb el pati o domini figurat, un espai que construeix una escala major en la qual l’imaginari enriqueix la forma d’habitar.

Fitxa tècnica:
Casa davant del mar al Port de la Selva
Autors: Xavier Martí Galí –
Lucía Ferrater Auquer, arquitectes
Col·laboradors: Montse Trilla Sarrado
Contractista: Joaquim González Carrillo
Obres i construccions
Fotògraf: Aleix Bagué

Deixa una resposta