dilluns 23 juliol 2018

Cançó d’amor i de guerra

simfonica cataluña

La simfònica de cobla i corda de catalunya ha presentat una versió inèdita de l’obra

La SCCC va presentar el mes de novembre d’enguany el seu nou disc compacte doble Cançó d’amor i de guerra, del compositor Rafel Martínez Valls, amb llibret de Víctor Mora i de Lluís Capdevila.

L’obra va ser estrenada l’any 1926, després de superar alguns obstacles amb la censura de l’època, i de seguida va gaudir d’un gran èxit de públic i de crítica.

Aquest nou enregistrament inclou, per primera vegada, la totalitat dels textos parlats i dos números musicals inèdits, a partir de l’edició crítica que en va fer Joan Casas, especialista de l’obra i productor musical del disc. El treball discogràfic representa una autèntica aposta per la qualitat, amb solistes de primer nivell, com són Marta Mathéu, Roger Padullés i Toni Marsol en els papers principals, i amb la Polifònica de Puig-reig, una de les formacions corals més prestigioses del país. La direcció musical del projecte ha estat a càrrec de Francesc Cassú.

Es tracta de la primera producció escènica que presenta la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb la participació de més de 120 professionals, amb Francesca Masclans i David Cuspinera a la direcció escènica.

A la vegada, suposa la consolidació de la SCCC com a projecte pedagògic, amb la participació en l’activitat d’Auditori obert – Assaig obert: la Simfònica per a joves, celebrada el mes de novembre i que va comptar amb l’assistència de gairebé 1.000 estudiants de secundària de la demarcació de Girona.

La SCCC és un projecte fruit de la iniciativa i el suport de la família Lagares i de la FUNDACIÓ METALQUIMIA. El disc Cançó d’amor i de guerra és el novè treball d’aquesta formació.

Deixa una resposta