dimecres 21 agost 2019

Bentley Continental GT Convertible

Per Moisés Peñalver

Bentley ha presentat a Catalunya la nova versió 2019 del seu Continental GT Convertible, un gran turisme descapotable que destaca per la seva exclusivitat i luxe. Però a la bellesa indubtable d’aquest vehicle s’hi han de sumar les seves prestacions: motor de 12 cilindres amb una potència de 635 cavalls que fa que un vehicle de dues tones i mitja de pes superi els 330 km/h. Si no es vol córrer i només pretenem acceleració i recuperació a baixes revolucions, hem de saber que es posa a 100 km/h en 3,5 segons, i recordem que estem parlant d’un descapotable de 2.414 quilos.

La nova versió del Continental de Bentley equipa una capota plegable “en Z” que s’obre en només 19 segons i que la marca ha reduït en tres decibels el soroll que comporta circular amb un vehicle “obert” respecte a les versions anteriors. S’ha fet un gran treball pel que fa al reforçament de l’estructura. I aquí els enginyers han jugat en l’equilibri d’equipar un xassís més reforçat sense penalitzar el pes del vehicle.  El resultat és que aquest dotze cilindres dona una sensació d’aplom, de saber estar sobre la carretera. No hi ha cap dubte que estem parlant d’un descapotable de primera divisió.

Dins el cotxe trobem certes “delicatessen”, un enginy giratori que ens permet substituir una moderna pantalla de 12 polzades que s’amaga i deixa veure tres rellotges més tradicionals sobre fusta. El Continental és un cotxe d’aparença clàssica, però que equipa les tecnologies més modernes que existeixen en el món de l’automòbil, tot i que estarem asseguts en un vehicle que ens donarà aquella sensació d’estar dins un Rolls dels anys daurats, amb seients cosits a mà, fustes i detalls propis d’un cotxe d’un magnat. El preu del vehicle ronda els 320.000 euros, és clar que podem jugar amb els “extres” amunt i avall. Un d’aquests extres opcionals és un “upgrade” que permet millorar l’equip de música i equipar 18 altaveus amb 2.200 watts de potència. Mai tornareu a dir que la música no se sent bé en un descapotable a 120 per hora.

Per a molts lectors, aquest article podria resumir-se només en una paraula: Bentley.

Deixa una resposta