dijous 24 setembre 2020

Aston Martin DBX

Aston Martin

Per Moisès Peñalver

Un segle després del seu naixement, la companyia anglesa de cotxes de luxe Aston Martin viu un moment històric amb la presentació del seu primer SUV, al qual ha batejat com a DBX. Tot i que no es tracta d’un esportiu típic com els que estem acostumats, el nou vehicle té un cor turboalimentat que genera 550 CV de potència gràcies als seus 8 cilindres en V i un cubicatge de 4 litres. Es tracta d’una evolució del propulsor ja conegut pels amants del motor, tant per ser el que equipen els models DB11 i el Vantage de la marca, com per evolucionar des de la plataforma Mercedes-AMG.

La marca britànica ha volgut implementar el mateix so característic dels seus vehicles equipant uns escapaments que combinen la classe i l’elegància pròpies de la marca amb el nervi d’un pura sang de la mecànica. A cada mode de conducció escollit tindrem un so diferent, acuradament estudiat pels enginyers. El DBX és un SUV fabricat amb una carrosseria molt lleugera i alhora molt rígida, basada en alumini laminat, i el seu pes és de 2.245 kilograms, realment baix tenint en compte el volum del vehicle. Arriba al mercat amb 5 places i un maleter de 632 litres que permet una capacitat i un espai interior molt superior al dels seus competidors, el Lamborghini Urus, el Bentley Bentayga o el Maserati Levante.

El DBX és un SUV esportiu però més suau en les seves formes que els d’altres marques del seu nivell. Fa 5,04 metres de llarg, 2 metres d’ample i 1,68 metres d’altura. El frontal conserva l’estil Aston Martin d’altres models i disposa d’una suspensió neumàtica que permet al conductor pujar i baixar el vehicle segons les necessitats i equipa uns neumàtics generosos de 2,85 al tren davanter i 3,25 darrere, muntats en llantes de 22 polzades. A Espanya, el preu d’aquest nou SUV d’Aston Martin partirà dels 227.000 euros sense extres, en previsió de la influència que pot tenir la recent sortida de la Gran Bretanya de la UE. Calculem que un equipament mitjà d’extres portaria el preu sobre els 250.000 euros i molt equipat sobrepassa els 300.000 euros.

 

Deixa una resposta