dimarts 12 novembre 2019

ARBÚCIES. Entorn natural privilegiat

ARBÚCIES. Entorn natural privilegiat

POBLE

La vila d’Arbúcies se situa en un paratge de gran bellesa, al bell mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, declarada zona de protecció d’espais d’interès natural. Això fa que el nostre municipi gaudeixi d’una diversitat botànica i faunística excepcional que permet al visitant ser testimoni de paisatges típicament mediterranis i fins de subalpins a les Agudes.

El nucli urbà d’Arbúcies el trobem representat a la plaça de la Vila, on destaca l’arquitectura de la seva galeria porxada i l’edifici de l’església parroquial, així com també la Gabella (seu del museu) i la Rectoria. Al centre mateix de la plaça hi ha un dels símbols de la població: l’arbre de la llibertat.

Les fonts, rieres, rierols, recs… són elements fonamentals i emblemàtics que conviden a passejar pel nostre entorn. Per descobrir-lo, recomanem gaudir del passeig de la Riera. Durant tot el recorregut anem vorejant sempre la riera d’Arbúcies, per un passeig ombrejat pels arbres de ribera, per admirar la bellesa natural que ens ofereix.

Un passeig pels diferents carrers amb encant del centre d’Arbúcies ens permet contemplar algunes cases amb detalls de l’època modernista i noucentista i descobrir tot un seguit d’elements patrimonials que us esperen a cada racó, com les típiques fonts de bomba.

MUSEU I CASTELL

El Museu Etnològic del Montseny, considerat un dels millors museus etnogràfics de Catalunya, és un centre d’exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny.

Les 15 sales d’exposició permanent mostren els testimonis materials de les comunitats que han poblat el Montseny, des de la prehistòria fins a mitjan segle XX. Hi trobareu l’espectacular Mural del Bosc; el món dels oficis artesanals; la recreació del cafè del Cal Xic, o un òmnibus de 1923, símbol de la indústria arbucienca de la carrosseria d’autocars.

Montsoriu, el millor castell gòtic de Catalunya, és un dels recintes medievals més importants del nostre país i un mirador privilegiat sobre la vall d’Arbúcies i el Montseny.

Visiteu Montsoriu i gaudireu d’un viatge en el temps, recorrent les estances dels tres recintes emmurallats del castell. El gran castell inexpugnable dels vescomtes de Cabrera – Girona. Com a complement perfecte, visiteu les sales del Museu dedicades a Montsoriu, on trobareu més de 150 objectes que expliquen com era la vida al castell: armes, peces de joc, la vaixella de la taula…

                        

Deixa una resposta