dimecres 15 agost 2018

Anglès la desconexió d’Osor

bosc Anglès

El bon temps ha arribat, i sembla que no té ganes de deixar-nos. Per això, avui us portem una ruta on la brisa dels arbres ens acompanyarà durant el temps que es passi fent l’itinerari. Anglés – Santa Barbara – Les Guilleries – Rocassa

Anglés és un poblet situat al nord de Girona, forma part de la comarca de la Selva. Està situat a sobre una petita elevació fèrtil al costat del riu Ter. El formen uns 5.500 habitants (dades del 2016). Els habitants d’Anglés són molt sociables entre ells, fan vida junts, són molt familiars i amigables, i oberts a conèixer gent.

Una mica d’història:

  • En Joan Sala i Ferrer, conegut com a Serrallonga, el bandoler tan conegut, va actuar principalment a les Guilleries de les muntanyes d’Osor. Quan va morir, va passar a ser molt més conegut i es varen començar a explicar moltes més històries sobre ell i la seva vida. Serrallonga, robava als més rics per repartir després els beneficis entre els més necessitats, o pobres.
  • La zona de les Guilleries se situa entre les comarques de la Selva i Osor, un massís de granit replet de bosc i zones mediterrànies, també hi ha zones, que han estat substituïdes per cultius forestals de pins i castanyers. Molt caracteritzat per zones d’aigua mineral, per exemple, Font Vella o Font d’Or es troben per la zona.
  • A la ruta, també hi trobem l’Ermita de Santa Barbara i unes vistes inigualables des de Rocassa.

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Que us en sembla? Anireu a agafar una mica d’escalfor realitzant aquesta ruta, i podent gaudir d’aquests magnífics paisatges, que els habitants d’Anglés tenen tant al seu abast? Però compte! Que les muntanyes d’Osor no són gens fàcils, heu d’estar una mica entrenats i si no, agafar-s’ho amb molta calma, ho dic per pròpia experiència.

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Copyright by Instagram @gerard_coelho

Deixa una resposta