dimecres 21 agost 2019

Àgora – Edifici de serveis a la ciutat esportiva del Morrot

Olot, 2017

Una plaça quadrada, definida per dues porxades i oberta als camps de futbol. Aquest és el centre de la ciutat esportiva del Morrot a Olot i la resposta a les contrarietats de l’emplaçament.

La plaça es relaciona visualment amb les muntanyes properes. Al mateix temps, s’aparta de les fàbriques i del transitat carrer. Un complex recorregut d’entrada propicia una descoberta gradual.

Els pavellons són diferents, però comparteixen un únic perfil: un es destina a vestidors i l’altre a cafeteria i serveis. El volum escalonat respon a les proporcions de la plaça i del basament i a l’organització interna.

Tot és estructura. La construcció en murs de bloc armat és senzilla i pauta l’obra. En resposta a l’ajustat pressupost (620 €/m2), s’inverteix en allò més transcendent: l’activació d’un lloc comú, el volum generós dels interiors i l’entrada de llum natural.

La parella de pavellons que es miren vesteix un escenari per cultivar un dels valors més preuats de l’esport de base: la socialització.

Títol: Àgora. Olot

Autors: unparelld’arquitectes – Eduard Callís, Guillem Moliner, arquitectes

Fotògraf: José Hevia

Promotor: Ajuntament d’Olot

Contractista: Argón Informática SA

Col·laboradors: Xavier Rodeja i Jordi Moret, arquitectes / Paula Alejandro, Mariona Planiol, Thommy Parra, Sara Palmada, Sergi Jiménez, estudiants d’arquitectura / Jesús Bassols, aparellador / Lluís Guanter (Blázquez-Guanter), David Codinach (CODI Estudi), càlcul d’estructura / Lluís Parés (Serveis d’Enginyeria Sobirana Parés), projecte d’instal·lacions / Albert Casademont (Colomer-Rifà), aparellador direcció d’obra

 

 

Deixa una resposta